tirsdag 12. april 2011

11.04.2011 Lima

Stara dagen med et besøg i ruinene etter ein pyramide i Mirafores distriktet, den og var bygd i ein enorm udstrekning. Det var ca. ti pyramider i Lima by, eller ruiner er vel det retta navnet.
Ellers blei det litt bobturer i dag, for sama kam me spurte så spriga informasjonen så pass at me ende opp me å kjøra att og fram te ingen nytta.
Det som er lett å merka seg i Lima, er forurensingå. I 2008 målte dei ni ganger det som va akseltabelt, og det merkes.
For det er 80 000 registrerte taxier i tillegg til 120 000 som kjøre som ellers i Peru. Og dei sistnevte er ca. halle pris, så då e det lett å tenka kaffer någen me tog. Nå sko vist dei registrerte vere ein del tryggare, men me merka lide forsjell (untatt når me blei lurt for ein 100 soles som var falsk)
Me fant ud at me ville tilbake til Arequipa, altså heim. Så me fekk ein belett på et av dei finaste og tryggaste busselskepene som er (Cruz del Sur) Her sjekke dei adle som ska ombord, både sekker og med metalldetektor.
Det er igroen dei bussane me har brukt mest. Her e store skinn liggeseter, fleire TV sjermer og mange kanaler med musikk.
Bussen reiste fra Lima presis 17.30 og var i Arequipa 09.00 nete dag, det vil sei 15,5 time med buss.



Lima om nåttå





Dette er Lima sentrum, mange fine byggninger og parker.


Her ser me litt av størrelsen på pyramidane, nå va den 17 meter, men hadde vore 22 meter nar den va ny. Men det va for ca. 1500 år si.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar