fredag 22. april 2011

18.04.2011 Cusco

Me fekk ein te dag i Cusco, der me tok det me ro. Var i parken i sentrum store deler av dagen og
fekk oppleva ein helgendyrkelse uden siestykker for min del. Starta med at det stilte opp ei lang rekka med uniformert poiti framfor den store katedralen i sentrum. Det va 150 til 200 som sto siesvis, og ud av katedralen bar dei ein berestol med Jesus på et kors. Dette va vist ein sammenblanding av Jesus på korset og ein person som sko hedrast.
Det va ett jordsjelv for lenge si, og då va det ein som kom på å bera Jesus på korset ud i gadene. Og då stoppa jordsjelvet, så itte denne hendelsen er dette blitt ett fast ritual kver år til hedring av han som kom på någe så lurt. Den va jedna fira meter høg, og det va tretti personer som bar. Dei gjekk i sniglfart, og itte ei stond kom det tretti nye som bytta med dei som nå va heilt udsledne. Så gjekk dei ut av selve parken og til ei kjerka i nerheten.
På ittemiddagen kom dei tilbake med denne prosesjonen, og då tok det heilt av. Det strøymde til me folk frå adle kantar, adle i heile byen som både konne gå og kryba va nå me. Det må ha vor hondre tusen med i dette, men me klarte å redda oss ud i siste liten. Me trong ett minutt på å forsera ein meter, og når me va komne ud av selve sentrum såg me folk strøymde til fra adle kantar.

Om kvelden hoppa me på ein buss som sko til Puno, det e den byen som ligge inntil Titicaca-sjøen.



Statuen utfor katedralen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar