fredag 22. april 2011

17.04.2011 Machu Picchu

Våkna kl. 06.00 for her va det ingen tid å mysta. Nå va det blitt opphald, men det va heilt overskya.
Tok bussen kl. 07.00 opp til Machu Picchu det va ei lang rekka med hårnålsvingar før me va oppe.
Så blei me gaida i ca. to timar før me fekk gå vilt som sauer å kikka. På fjelltoppen bak der som det er mest ruiner, er det restreksjoner på bare 200 som får komma opp kver dag. Og det e dei 200 fyste som får stempel på billetten kver dag, og dei må stå opp i tri halfira tiå for å klara det. Me fekk et innfall om at det ikkje va adle så hadde stempel, som kom for å gå opp til toppen. Så me stilte oss i køen ein go times tid, og ganske rektikt fekk me rett. Så va det den lange og bratte veien til tops, og det va verd strevet. Itte 45 min. med knallhar trappegåing va me på toppen, det møtte oss ein flått utsikt ner på Machu Picchu. Her oppe va det ruiner itte ein hau med hus i adle varianter, og bare trappene va jo et byggverk i seg sjøl.
Ittepå va det nerigjen, og der blei det kikking i den store massen av byggverk. Denne plassen fant spanjolane aldrig, den blei fonnen fyst i 1911. Mitt i byen, elle ruinane starte elle slutte inkatrailen. Det e ein steinlakt vei som slynge seg opp og ner langs fjellsiene i mang dagsreiser. Et utrolikt byggver det og, veien hadde mange plasser kanter opp til fira meter. Veien va fra 1 til 2,5 meter brei, og så va det bygninger eller vaktposter langs veien.



Her starte elle slutte inkatrailen, som er seks dagsreiser lang.


Her er Machu Picchu fra den vanligste vinkelen, og toppen Huayna Picchu me jekk opp te ser me i bakrunnen.


Inne i ruinbyen

 

Her ser me bilveien opp til Machu Picchu, 20 min med buss. Bilde er toge frå Huayna Picchu



Veien opp til Solporten, som viser heilt opperst i venstre kant.


Her er et bilde av Solporten, det er her folk møde Machu Picchu for første gong som går Inka-trailen. Og som ligge i motsatt retning som Huayna Picchu.










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar